Teľacie mäso na hrášku

2002-11-25

Ingrediencie

  • 400 g teľacieho pliecka bez kosti, 40 g tuku, 100 g zeleného hrášku, 30 g hladkej múky, 5 g cukru, 20 g čerstvého masla, soľ, vývar.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté, osušené pliecko pokrájame na kocky. Na rozpálenom tuku do hneda upražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pripravené mäso, podlejeme vodou alebo vývarom, osolíme a pod pokrývkou za občasného pomiešania dusíme do mäkka. Drôtenou naberačkou mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vlažnou vodou a varíme 15 až 20 minút. Potom precedíme na mäkké mäso, pridáme na masle udusený zelený hrášok, dochutíme cukrom a krátko povaríme. Ako prílohu podávame varené zemiaky posypané sekaným zeleným petržlenom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 790
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

791

Podobné recepty:
  • Šekelský guláš

    Šekelský guláš

  • Mäkké a šťavnaté hovädzie bez starostí

    Mäkké a šťavnaté hovädzie bez starostí

  • Bravčové azu

    Bravčové azu

kuk