Teľacie mäso na hríbikoch
2002-11-25- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 400 g vykosteného teľacieho pliecka, 80 g tuku, 60 g cibule, 40 g hladkej múky, 60 g čerstvých hríbikov (6 g sušených), rasca, soľ, voda alebo vývar.
Postup
Krok 1
Očistené, umyté, osušené teľacie pliecko pokrájame na väčšie kocky. Na rozpálenom tuku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme rascu, pripravené mäso, soľ, spolu popražíme, podlejeme vodou alebo vývarom a pod pokrývkou za občasného pomiešania a podlievania dusíme do mäkka. Mäso drôtenou naberačkou vyberieme, šťavu zahustíme svetlou zápražkou, dobre rozmiešame a varíme 15 až 20 minút. Uvarenú omáčku prelisujeme (prepasírujeme) cez husté cedidlo na mäkké mäso, pridáme očistené, umyté, na kolieska pokrájané a udusené hríbiky a krátko povaríme. Ako prílohu podávame varené zemiaky alebo dusenú ryžu posypané sekaným zeleným petržlenom.