Zemiakové rezy s plnkou

2002-10-30

Ingrediencie

  • 250 g múky, 200 g v šupke uvarených zemiakov, 60 g cukru, 50 g masla, 20 g kvasníc, 1 vajce, mlieko. Plnka: 130 g cukru, 3 žĺtky, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 200 g v šupke uvarených zemiakov, 30 g polohrubej múky.

Postup

Krok 1

Ešte teplé zemiaky postrúhame, pridáme múku, cukor, zmäknuté maslo, rozdrobené kvasnice, vajce a asi 1 dl mlieka. Vypracujeme cesto, ktorého hustotu, v prípade potreby, znižujeme mliekom. Plnka: Najprv vymiešame žĺtky s cukrom. Primiešame citrónovú šťavu, postrúhané, vychladnuté, zemiaky a múku. Poriadne vymiešame. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovice a vyvaľkáme z nich pláty vo veľkosti plechu. Na jeden plát položený na plechu navrstvíme plnku, položíme druhý plát, potrieme rozšľahaným vajcom alebo maslom, poprepichujeme vidličkou a upečieme. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 867
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

868

Podobné recepty:
  • Marmeládová roláda

    Marmeládová roláda

  • Americké palacinky

    Americké palacinky

  • Čokoládovo-tvarohový nepečený zákusok

    Čokoládovo-tvarohový nepečený zákusok

kuk