Pražské teľacie stehno

2002-10-03

Ingrediencie

  • 400 g teľacieho stehna bez kosti, 60 g tuku, 40 g šunky, 40 g zeleného hrášku, 9 vajce, 60 g šampiňónov, 90 g hladkej múky, soľ, voda alebo vývar, 20 g masla.

Postup

Krok 1

Teľacie stehno očistíme, umyjeme, osušíme, ostrým nožom narežeme 3 až 4 cm široký otvor a naplníme pripravenou plnkou. Plnka: na tuku opečieme na malé kocky pokrájanú šunku, pridáme na masle udusené šampiňóny, rozmiešané osolené vajce, uvarený zelený hrášok (sterilizovaný hrášok bez nálevu) a pripravíme redšiu praženicu - plnku. Vychladnutou praženicou naplníme pripravené stehno, otvor zopneme špáradlami, kovovou ihlicou alebo zošijeme niťou. Stehno po oboch stranách osolíme, vložíme na pekáč, pridáme zvyšok tuku, v horúcej rúre zapečieme, podlejeme vriacou vodou alebo vývarom a za občasného prelievania vlastnou šťavou, podlievania vriacou vodou pečieme do zlatista. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vlažnou vodou, dobre povaríme a precedíme. Na porcie pokrájané stehno podávame na teplom tanieri podliate horúcou šťavou, Ako prílohu podávame dusenú ryžu, varené zemiaky, zemiakovú kašu a rôzne šaláty zo surovej zeleniny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 946
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

947

Podobné recepty:
  • Plnený teľací rezeň vyprážaný

    Plnený teľací rezeň vyprážaný

  • Teľací závitok s vaječnou plnkou

    Teľací závitok s vaječnou plnkou

  • Zapečená baranina

    Zapečená baranina

kuk