Mleté jahňacie zapečené s pyré
2002-08-30- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 600 g mletej jahňaciny, 200 g šampiňónov, 2 cibule, 2 až 3 mrkvy, 2 až 3 strúčiky cesnaku, 200 g konzervovaných rajčín, hladkú múku, worchester, šalviu, oregano, 2 dl vývaru, soľ, mleté čierne korenie. Zemiakové pyré: 1 kg zemiakov, 30 g masla, 2 dl mlieka.
Postup
Krok 1
Mäso osmažíme na sucho vo väčšej panvici, pridáme pokrájanú cibuľu, mrkvu, cesnak, šampiňóny a smažíme ďalších 5 minút. Zmes okoreníme, zaprášime hladkou múkou, zalejeme vývarom a pridáme rajčiny. Všetko krátko povaríme. Z uvarených zemiakov pripravíme zemiakovú kašu, ktorou ochutíme korením a oreganem. Do zapekacej misky dáme mäsovú zmes, na ňu navrstvíme zemiakovú kašu a zapečieme pri teplote 180 stupňov Celzia.