Šekelský guláš
2002-09-13- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 750 g bravčového pliecka, 5 cibúľ, 3 až 4 strúčky cesnaku, rascu, soľ, mleté čierne korenie, kôpor, tuk (olej), kyslú kapustu, 2 kyslé smotany.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na kocky, cibuľu na malé kocky, cesnak na plátky. Všetko dáme do hrnca (bez tuku!), posypeme rascou, osolíme, okoreníme a pridáme 1 veľkú lyžicu pokrájaného kôpru. Nepodlievame a na miernom ohni dusíme. Pokiaľ mäso nepustí šťavu, iba v krajnom prípade môžeme mierne podliať vodou. Keď je mäso polomäkké, pridáme scedenú kapustu a dusíme, pokiaľ nie je mäso mäkké. Nakoniec pridáme 1 až 2 kyslé smotany.