Piškótový dezert s čokoládou
2002-09-11- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- Upečené piškótové cesto, 150 g čokolády na varenie, 30 g stuženého tuku, 4 lyžice rumu, 1 šľahačkovú smotanu, 1 stužovač smotany, 50 g mletých orechov.
Postup
Krok 1
Čokoládu polámeme a v menšej nádobe necháme v rúre alebo nad parou zmäknúť. Pridáme tuk a nad parou, vo vodnom kúpeli vymiešame na tekutú polevu. Zo smotany a stužovača vyšľaháme šľahačku. Upečené piškótové cesto polámeme na kusy, poukladáme na tanier. Prelejeme čokoládovou polevou, pokvapkáme lyžicou rumu, ozdobíme šľahačkou a posypeme strúhanými orechmi.