Kura na bazalke s paprikou

2002-07-10

Ingrediencie

  • 4 kuracie stehná, 1 lyžicu na jemno posekanej bazalky, 8 strúčikov cesnaku, 50 g strúhaného parmezánu, 4 lyžice olivového oleja , 1/2 lyžičky soli. Na paprikovú prílohu: 4 kapie (2 červené, 2 žlté), 4 lyžice olivového oleja.

Postup

Krok 1

Kuracie stehná vykostíme. Na jemno posekanú bazalku zmiešame s na jemno pokrájaným cesnakom, parmezánom, olivovým olejom a soľou. Vykostené mäso ponatierame pripravenou zmesou, ktorú môžeme natlačiť aj od kožu. Mäso sformujeme do tvaru buchty, kožou navrch a poukladáme na pekáčik. Necháme asi 1 hodinu odstáť a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 40 minút. Papriková príloha: Kapie zbavíme škrabkou šupky a pokrájame ich na väčšie rezance. Vložíme do kastróla, zalejeme olivovým olejom, premiešame, prikryjeme a dusíme, na pomerne silnom ohni asi 5 minút. Upečenú porciu mäsa dáme na tanier a okolo mäsa striedavo poukladáme žlté a červené papriky. Papriky polejeme olejom, v ktorom sme ich dusili.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1027
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1028

Podobné recepty:
  • Plnené kuracie stehná

    Plnené kuracie stehná

  • Kuracie prsia s mrkvou na sladkokyslo

    Kuracie prsia s mrkvou na sladkokyslo

  • Kuracie prsia so šunkou a jablkami

    Kuracie prsia so šunkou a jablkami

kuk