Plnené knedle

2015-09-29

Ingrediencie

  • 150 g rastlinného tuku, štipku soli, 200 g hladkej múky, 2 žĺtky, 1 až 2 vajíčka, 300 g vareného údeného mäsa, 2 tvrdšie rožky, mlieko na namočenie, zväzok petržlenovej vňate, l veľkú cibuľu, 20 g oleja, 4 strúčky cesnaku, soľ, mleté korenie, trochu rasce, 2 vajíčka, strúhanku opečená na tuku.

Postup

Krok 1

Tuk roztopíme so štipkou soli v 2,5 dl vody a do vriacej zmesi vmiešame 200 g múky. Cesto vypracovávame na ohni tak dlho, pokým sa neprestane lepiť na steny hrnca a na varešku. Necháme vychladnúť, zapracujeme žĺtky, l vajíčko a necháme chvíľu odpočinúť. Údené mäso jemne nasekáme, na kocky nakrájané rohlíky namočíme do mlieka. Cibuľu, petržlenovú vňať a cesnak jemne nasekáme. Cibuľu upražíme na oleji a necháme vychladnúť. Všetko dobre premiešame a pridáme rascu, mleté korenie. Touto zmesou plníme knedle, ktoré varíme asi 20 minút v osolenej vode. Podávame posypané maslovou strúhankou, prípadne s kyslou kapustou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 793
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

794

Podobné recepty:
  • Zeleninová remuláda

    Zeleninová remuláda

  • Zemiakové dolky ako príloha k pečenej kačici

    Zemiakové dolky ako príloha k pečenej kačici

  • Pomarančová omáčka

    Pomarančová omáčka

kuk