Plnené knedle

2015-09-29

Ingrediencie

  • 150 g rastlinného tuku, štipku soli, 200 g hladkej múky, 2 žĺtky, 1 až 2 vajíčka, 300 g vareného údeného mäsa, 2 tvrdšie rožky, mlieko na namočenie, zväzok petržlenovej vňate, l veľkú cibuľu, 20 g oleja, 4 strúčky cesnaku, soľ, mleté korenie, trochu rasce, 2 vajíčka, strúhanku opečená na tuku.

Postup

Krok 1

Tuk roztopíme so štipkou soli v 2,5 dl vody a do vriacej zmesi vmiešame 200 g múky. Cesto vypracovávame na ohni tak dlho, pokým sa neprestane lepiť na steny hrnca a na varešku. Necháme vychladnúť, zapracujeme žĺtky, l vajíčko a necháme chvíľu odpočinúť. Údené mäso jemne nasekáme, na kocky nakrájané rohlíky namočíme do mlieka. Cibuľu, petržlenovú vňať a cesnak jemne nasekáme. Cibuľu upražíme na oleji a necháme vychladnúť. Všetko dobre premiešame a pridáme rascu, mleté korenie. Touto zmesou plníme knedle, ktoré varíme asi 20 minút v osolenej vode. Podávame posypané maslovou strúhankou, prípadne s kyslou kapustou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 779
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

780

Podobné recepty:
  • Salsa z chilli papričiek a korenia

    Salsa z chilli papričiek a korenia

  • Omáčka ku grilovanému mäsu

    Omáčka ku grilovanému mäsu

  • Tatárska omáčka s medom

    Tatárska omáčka s medom

kuk