Nákyp z rybieho filé

2002-10-18

Ingrediencie

  • 500 g rybieho filé, 60 g masla, 3 lyžice hladkej múky, 1,5 dl mlieka, dva žĺtky, citrónovú šťavu, 1 lyžicu posekanej pažítky, 4 až 5 lyžíc strúhaného syra.

Postup

Krok 1

Porcie filé pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, posypeme pažítkou a po oboch stranách na masle opečieme. Z masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, rozšľaháme ju s mliekom a povaríme na hustú omáčku. Ochutíme pažítkou, citrónovou šťavou, pridáme nadrobno nasekané opečené rybie filé, žĺtky a strúhaný syr. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Vymastený kastról naplníme touto hmotou a upečieme do zlatista. Môžeme podávať s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(1 / 5)

1 1 1437
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

1438

Podobné recepty:
  • Makrela pečená na grécky spôsob

    Makrela pečená na grécky spôsob

  • Filé z hrčí na spôsob bonne femme

    Filé z hrčí na spôsob bonne femme

  • Pošírovaná šťuka

    Pošírovaná šťuka

kuk