Nákyp z rybieho filé
2002-10-18Ingrediencie
- 500 g rybieho filé, 60 g masla, 3 lyžice hladkej múky, 1,5 dl mlieka, dva žĺtky, citrónovú šťavu, 1 lyžicu posekanej pažítky, 4 až 5 lyžíc strúhaného syra.
Postup
Krok 1
Porcie filé pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, posypeme pažítkou a po oboch stranách na masle opečieme. Z masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, rozšľaháme ju s mliekom a povaríme na hustú omáčku. Ochutíme pažítkou, citrónovou šťavou, pridáme nadrobno nasekané opečené rybie filé, žĺtky a strúhaný syr. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Vymastený kastról naplníme touto hmotou a upečieme do zlatista. Môžeme podávať s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.