Mäsová soljanka
2002-08-22- komentárov
- Kategórie: Polievky , Výdatné
Ingrediencie
- 300 g vareného hovädzieho mäsa, 2 až 3 kyslé uhorky, cibuľu, 3 až 4 rajčiny, 50 g rajčinového pretlaku, 30 g masla, 10 g kapár, 50 g zelených olív, 1 dl kyslej smotany, mleté čierne korenie, soľ, bobkový list, petržlenovú vňať, hovädzí vývar.
Postup
Krok 1
Cibuľu speníme na masle, pridáme pretlak, krátko osmažíme a zalejeme vývarom. Povaríme asi 5 minút. Pridáme pokrájané hovädzie mäso, uhorky, kapary, zelené olivy, bobkový list a olúpaná a na plátky pokrájaná rajčiny. Osolíme, okoreníme a varíme asi 10 minút. Nakoniec vmiešame kyslú smotanu.