Bôčikové závitky s chlebovou knedľou
2015-12-10- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 60 min.
- Celkový čas : 80 min.
Popis
Pečené závitky s bôčikom, klobásou a kyslou kapustou.
Ingrediencie
- 500 g chudého nízkeho bôčika
- 300 g kyslej kapusty
- 1 ks suchú pikantnú klobásu
- trochu plnotučnú horčicu
- trochu soľ
- trochu mleté čierne korenie
- 4 krajec chleba
- 400 g polohrubej múky
- 1 ks prášok do pečiva
- 5 dl vody.
Postup
Krok 1
Bôčik pokrájame na plátky, naklepeme ich, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, poukladáme na ne kyslú kapustu, pridáme kúsok klobásy a všetky zabalíme ako závitok, ktorý spojíme špáradlom a upečieme. Chlieb pokrájame na kocky, zmiešame s múkou, soľou, práškom do pečiva, zalejeme vodou a vymiešame cesto. Vytvarujeme dve knedle, ktoré varíme asi 20 až 25 minút.