Kelový nákyp

2015-09-29

Ingrediencie

  • 40 g masla, 2 vajcia, 40 g strúhanky, 100 g mastnejšieho údeného mäsa, kel, soľ, čierne korenie, strúhaný tvrdý syr, mlieko. Tuk a strúhanku na vysypanie misy.

Postup

Krok 1

Kel uvaríme, necháme vychladnúť a odkvapkať. Údené mäso posekáme na drobné kúsky. Maslo rozmiešame so žĺtkami a štipkou soli do peny. Pridáme strúhanku preliatu troškou mlieka a kúsky údeného mäsa. Primiešame najemno pokrájaný kel, štipku čierneho korenia a sneh z bielkov. Zapekaciu misu potrieme tukom, vysypeme strúhankou a naplníme kelovou masou. Povrch posypeme syrom alebo parmezánom. Zapekáme v rúre asi 30 minút. Podávame s varenými zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1441
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1442

Podobné recepty:
  • Sedliacke fondue

    Sedliacke fondue

  • Papriková omáčka

    Papriková omáčka

  • Boloňské cestoviny

    Boloňské cestoviny

kuk