Jarný veniec
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Výdatné šaláty , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov, 2 vajcia,, 90 g múky, soľ, muškátový orech, 1 lyžicu parmezánu, 2 lyžice roztopeného masla, tuk na formu, balíček mrazenej zeleninovej zmesi, zelený šalát a reďkovky na oblohu.
Postup
Krok 1
Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a prelisujeme. Pridáme 2 celé vajcia, 1 lyžicu roztopeného masla, parmezán, soľ, trochu postrúhaného muškátového orecha a múku. Vymiešame a dáme do vymastenej formy. Pečieme asi 40 minút v mierne vyhriatej rúre. Zeleninu podusíme na zvyšku masla. Upečený veniec vyklopíme na misu, stred vyplníme dusenou zeleninou, zvonku obložíme šalátovými listami a reďkovkami.