Slané kysnuté cesto – žemľová knedľa

2002-08-21

Ingrediencie

  • 1kg hrubej múky, 1/2 kocky kvasníc, 1 vajce, 0,5 l mlieka, soľ, 2 žemle alebo rožky.

Postup

Krok 1

Najprv pripravíme kvások do cesta z rozdrobených kvasníc, teplého mlieka, cukru a múky, ktorý necháme na teplom mieste vykysnúť. Do hrubej múky pridáme celé vajce, vlažné mlieko a soľ a vypracujeme husté, pevné cesto, ktoré sa nelepí. Do cesta nakoniec zapracujeme nakrájané žemle a necháme na teplom mieste vykysnúť. Z vykysutého cesta pripravíme rovnako veľké podlhovasté knedle, ktoré varíme podľa veľkosti 20 až 25 minút. Po siedmich minútach knedle otočíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 826
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

827

Podobné recepty:
  • Omáčka zo sójového syra

    Omáčka zo sójového syra

  • Kel na smotane ako príloha k mäsu

    Kel na smotane ako príloha k mäsu

  • Hranolčeky z tofu

    Hranolčeky z tofu

kuk