Slané kysnuté cesto – žemľová knedľa
2002-08-21- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
Ingrediencie
- 1kg hrubej múky, 1/2 kocky kvasníc, 1 vajce, 0,5 l mlieka, soľ, 2 žemle alebo rožky.
Postup
Krok 1
Najprv pripravíme kvások do cesta z rozdrobených kvasníc, teplého mlieka, cukru a múky, ktorý necháme na teplom mieste vykysnúť. Do hrubej múky pridáme celé vajce, vlažné mlieko a soľ a vypracujeme husté, pevné cesto, ktoré sa nelepí. Do cesta nakoniec zapracujeme nakrájané žemle a necháme na teplom mieste vykysnúť. Z vykysutého cesta pripravíme rovnako veľké podlhovasté knedle, ktoré varíme podľa veľkosti 20 až 25 minút. Po siedmich minútach knedle otočíme.