Šalát so strateným vajcom

2002-06-19

Ingrediencie

  • 4 vajcia, 4 druhy listového šalátu, červenú čakanku, čakankové puky, 400 g špargle, 100 g čerešňových rajčín, olivový olej, 0,1 dl brandy, ocot, soľ, mleté biele korenie, bagetu.

Postup

Krok 1

Do vody dáme soľ a ocot a necháme zovrieť. Vriacu vodu lyžicou prudko roztočíme a do stredu víru vložíme pomocou naberačky surové vajce. Každé vajce takýmto spôsobom varíme presne 2,5 minúty. Očistené šaláty potrháme na menšie kúsky, premiešame so špargľou, čakankou, rajčinami. Pridáme dressing pripravený z olivového oleja, brandy a korenia. Stratené vajcia položíme na šalát. Ako prílohu podávame opražené plátky bagety.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 872
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

873

Podobné recepty:
  • Špargľový šalát s rajčiakmi

    Špargľový šalát s rajčiakmi

  • Medový šalát

    Medový šalát

  • Stopkový zeler s pikantnou syrovou plnkou

    Stopkový zeler s pikantnou syrovou plnkou

kuk