Kuracie krídelká so smotanovou omáčkou

2002-06-13

Ingrediencie

  • 8 ks kuracích krídeliek, 100 g lístkového cesta, 1 vajce, olivový olej, soľ, 1 jablko, polovicu baklažánu, 50 g hrozienok, 1 šľahačkovú smotanu, mleté biele korenie.

Postup

Krok 1

Krídelká osolíme a okoreníme. Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát, potrieme vajcom. Z cesta povykrajujeme kolieska ako na pagáče. Na panvici zohrejeme olivový olej, na ktorom opečieme osolené a okorenené krídelká. Opečené krídelká a kolieska z cesta upečieme vo vyhriatej rúre (pečieme asi 5 minút). Jablko a baklažán ošúpeme a pokrájame na malé kúsky. Osmažíme ich na olivovom oleji. Pridáme sparené hrozienka a ešte krátko podusíme. Šľahačkovú smotanu privedieme do varu a zahustíme ju pridaním olivového oleja. Pridáme soľ a mleté biele korenie a varíme ešte dve až tri minúty. Krídelká s kolieskami na tanieri ozdobne prelejeme omáčkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 930
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

931

Podobné recepty:
  • Marinované morčacie prsia

    Marinované morčacie prsia

  • Husacia saláma

    Husacia saláma

  • Kura v syre

    Kura v syre

kuk