Badiánová ryža s jablkami
2015-11-26- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
Popis
Ryža podávaná so škoricou a jablkami. Vyskúšajte badiánovú ryžu s jablkami.
Ingrediencie
- 300 g ryže
- 1 l mlieka
- 200 g medu
- 2 ks hviezdice badiánu
- 4 ks jablká
- 2 ks celé škorice
- 120 g masla
- štipka soli
- práškový cukor
- mletú škoricu
Postup
Krok 1
Ryžu prepláchneme, zalejeme mliekom, pridáme hviezdice badiánu, trochu vody, štipku soli a dusíme v rúre zohriatej na 150°C asi 30 minút.
Krok 2
Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov a položíme na pekáč vymastený maslom. Do stredu jablka vložíme celú škoricu, zľahka prelejeme medom a upečieme v rúre. Do hneda upečené jablká podávame s ryžou ochutenou medom a preliatou výpekom z jabĺk.
Krok 3
Posypeme práškovým cukrom a mletou škoricou.