Torta z piškót a tvarohu
2002-05-13- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 1 žĺtok, 1 vrecúško vanilkového cukru, 1 lyžicu postrúhanej citrónovej kôry, 2 dl smotany na šľahanie, 40 g horkej čokolády, 125 g jemného tvarohu (Lučina), cukrárske piškóty, 3 lyžice sladkého dezertného vína.
Postup
Krok 1
Žĺtok s cukrom vyšľaháme v miske a pridáme citrónovou kôru. V hrnci zohrejeme polovicu smotany a rozpustíme v nej čokoládu. Zmiešame so žĺtkom a s tvarohom. Do formy poukladáme cukrárske piškóty, ktoré pokvapkáme vínom. Na piškóty navrstvíme vytvorenú hmotu a necháme asi 2 hodiny odležať. Pred podávaním ozdobíme zvyškom smotany, ktorú vyšľaháme, osladíme a prípadne posypeme kakaovým práškom.