Bravčové kotlety na grécky spôsob

2015-12-15

Ingrediencie

  • 6 ks bravčových kotliet
  • 3 ks cibule
  • 3 ks mrkvy
  • 4 ks zemiaky
  • 1 lyžica rajčinového pretlaku
  • 2 dl vína
  • 100 g zeleru
  • trochu olivový olej
  • trochu mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Vykostené bravčové rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Mrkvu pokrájame na kolieska, zemiaky buď na kolieska alebo tenké mesiačiky, zeler na malé kocky. Zeleninu zmiešame, osolíme, okoreníme a polejeme olejom. Premiešame. Polovicu zeleniny dáme na vymastený pekáč. Mäso opražíme na horúcom oleji z oboch strán. Opečené mäso poukladáme na zeleninu v pekáči a navrstvíme naň druhú polovicu zeleniny. Pretlak zriedime asi 1 dl vody a polejeme ním povrch zeleniny. Prikryjeme alobalom a dusíme v rúre asi 35 minút. Keď je mäso mäkké, všetko zalejeme vínom a vložíme do rúry na 5 až 10 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1262
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1263

Podobné recepty:
  • Dvojfarebná pikantná roláda

    Dvojfarebná pikantná roláda

  • Švajžuža

    Švajžuža

  • Plnená hovädzia pečienka I

    Plnená hovädzia pečienka I

kuk