Šmatlavá kapusta
2002-05-09- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 600 g bravčového karé bez kosti, 600 g kyslej kapusty, 120 g slaniny, 1 lyžicu bravčovej masti, mleté čierne korenie, soľ.
Postup
Krok 1
Pekáč vymastíme masťou a vystelieme ho plátkami slaniny. Na plátky slaniny navrstvíme kapustu. Z karé nakrájame veľké rezne (dvoma rezmi), ktoré cez fóliu rozklepeme. Rezne osolíme, okoreníme, na každý položíme kôpku kapusty, preložíme a poukladáme do pekáča. Medzi jednotlivé rezne dáme plátok slaniny. Zľahka posypeme kapustou. Prikryjeme alobalom, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 80 minút. Alobal odstránime a pečieme ešte 20 minút.