Zapečený baklažán

2002-04-30

Ingrediencie

  • 1 baklažán, 12 plátkov slaniny, 12 plátkov syra, 4 strúčiky cesnaku, 2 rajčiny, soľ, mleté čierne korenie, oregano, tymian, olej.

Postup

Krok 1

Baklažán pokrájame na plátky hrubé asi 5 mm. Osolíme ich a necháme odstáť. Plátky poutierame utierkou a osmažíme ich na oleji z oboch strán (z každej strany asi 1 minútu). Osmažené plátky okoreníme tymianom, oreganom, mletým čiernym korením. Na každý položíme plátok slaniny, plátok syra a stočíme do závitku. Závitky poukladáme do pekáčika. Medzi závitky povkladáme kolieska rajčín. Posypeme nadrobno pokrájaným cesnakom, podlejeme vodou (prípadne vínom alebo vývarom) a vložíme do rúry vyhriatej na 250 stupňov Celzia. Zapekáme asi 4 minúty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1058
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1059

Podobné recepty:
  • Zakladaná cvikľa

    Zakladaná cvikľa

  • Zelená fazuľka dusená s údenou slaninou

    Zelená fazuľka dusená s údenou slaninou

  • Pohánková kaša so zeleninou /dixo/

    Pohánková kaša so zeleninou /dixo/

kuk