Zapečený baklažán
2002-04-30- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 1 baklažán, 12 plátkov slaniny, 12 plátkov syra, 4 strúčiky cesnaku, 2 rajčiny, soľ, mleté čierne korenie, oregano, tymian, olej.
Postup
Krok 1
Baklažán pokrájame na plátky hrubé asi 5 mm. Osolíme ich a necháme odstáť. Plátky poutierame utierkou a osmažíme ich na oleji z oboch strán (z každej strany asi 1 minútu). Osmažené plátky okoreníme tymianom, oreganom, mletým čiernym korením. Na každý položíme plátok slaniny, plátok syra a stočíme do závitku. Závitky poukladáme do pekáčika. Medzi závitky povkladáme kolieska rajčín. Posypeme nadrobno pokrájaným cesnakom, podlejeme vodou (prípadne vínom alebo vývarom) a vložíme do rúry vyhriatej na 250 stupňov Celzia. Zapekáme asi 4 minúty.