Zubáč na provensálsky spôsob
2016-07-07Popis
Chutné jedlo vhodné pre každého rybára.
Ingrediencie
- 600 g zubáča
- 100 g prerastene slaniny
- 200 g póru
- 200 g rajčín
- 200 g zemiakov
- biele víno
- olivový olej
- soľ
- mleté biele korenie
- provensálske korenie
- drvené čierne korenie.
Postup
Krok 1
Zubáča vykostíme a pripravíme dlhé filé. Pór pokrájame na tenké kolieska, slaninu na rezančeky a spoločne osmažíme na troche oleja. Do filé z ryby zavinieme osmaženú zmes a závitky poukladáme na pekáč vymastený olivovým olejom. Okolo porcii ryby poukladáme striedavo tenké kolieska zemiakov striedavo prekladané kolieskami rajčín. Okoreníme, podlejeme vínom a pečieme asi 30 minút.