Flambované bravčové rebierko
2018-02-15- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Flambované bravčové rebierko. Ako prílohu podávame zemiaky.
Ingrediencie
- 2 ks bravčového karé
- 2 plátok údenej slaniny
- 1 lyžica oleja
- 1 lyžička masla
- 20 g cibule
- 1 lyžica kečupu alebo rajčinového pretlaku
- hladkú múku
- hovädzí vývar (Masox)
- mleté čierne korenie
- soľ
- 2 ks 2 kališteky brandy.
Postup
Krok 1
V panvici na rozohriatom oleji a masle opečieme plátky slaniny nakrojené na jednej strane, aby sa vytvorili vejáriky. Odložíme ich na tanier. V tom istom tuku prudko opečieme naklepané, osolené a okorenené mäso, ktoré potom udržujeme teplé. Vo výpeku porestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Poprášime ju trochou múky a pridáme kečup. Zalejeme takým množstvom vývaru, aby sme po prevarení získali stredne hustú omáčku. Podľa potreby osolíme. Karé dáme na misku, ozdobíme vejárikmi slaniny a podlejeme omáčkou. V naberačke zohrejeme na malom ohni brandy, zapálime a nalejeme na mäso. Ako prílohu podávame zemiaky.