Flambované bravčové rebierko

2018-02-15

Popis

Flambované bravčové rebierko. Ako prílohu podávame zemiaky.

Ingrediencie

  • 2 ks bravčového karé
  • 2 plátok údenej slaniny
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžička masla
  • 20 g cibule
  • 1 lyžica kečupu alebo rajčinového pretlaku
  • hladkú múku
  • hovädzí vývar (Masox)
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 2 ks 2 kališteky brandy.

Postup

Krok 1

V panvici na rozohriatom oleji a masle opečieme plátky slaniny nakrojené na jednej strane, aby sa vytvorili vejáriky. Odložíme ich na tanier. V tom istom tuku prudko opečieme naklepané, osolené a okorenené mäso, ktoré potom udržujeme teplé. Vo výpeku porestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Poprášime ju trochou múky a pridáme kečup. Zalejeme takým množstvom vývaru, aby sme po prevarení získali stredne hustú omáčku. Podľa potreby osolíme. Karé dáme na misku, ozdobíme vejárikmi slaniny a podlejeme omáčkou. V naberačke zohrejeme na malom ohni brandy, zapálime a nalejeme na mäso. Ako prílohu podávame zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1143
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1144

Podobné recepty:
  • Pavlišovský rezeň

    Pavlišovský rezeň

  • Francúzske mäsové guľky

    Francúzske mäsové guľky

  • Sedliacke mäso

    Sedliacke mäso

kuk