Šalát z divokej ryže

1970-01-01

Ingrediencie

  • 120 g divokej ryže, 200 g slaniny, 1/2 ľadového šalátu, 2 šaláty lolo roso, 100 g čerstvého lososa, 2 citróny, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, 150 g parmezánu nakrájaného na hoblinky.

Postup

Krok 1

Divokú ryžu uvaríme, ochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a opečieme. Slaninu nakrájame na rezančeky, poriadne vypečieme a necháme odkvapkať (na obrúsku). Všetko necháme vychladnúť. Do misky nakrájame šalát lolo roso, ľadový šalát, pridáme ryžu a dôkladne premiešame. Pridáme kúsky lososa a posypeme slaninou. Z olivového oleja, drveného korenia, soli, citrónovej šťavy a cukru pripravíme nálev, ktorým zalejeme šalát. Posypeme hoblinkami z parmezánu. Podávame s teplými hriankami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1031
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1032

Podobné recepty:
  • Šalát zo zelených lístkov, nektáriniek a kozieho syra

    Šalát zo zelených lístkov, nektáriniek a kozieho syra

  • Špargľový koktail

    Špargľový koktail

  • Španielsky ryžový šalát

    Španielsky ryžový šalát

kuk