Zemiaky s karfiolom a stehnami

1970-01-01

Ingrediencie

  • 3 stredne veľké zemiaky, 1 karfiol, 2 kuracie stehná, 2 dl bieleho vína, olej, soľ, mleté čierne korenie, koriander (semienka), 1 kocku hydinového bujónu, 1 biely jogurt, čerstvý koriander.

Postup

Krok 1

Stehná v kĺbe rozdelíme na dve časti a opečieme ich z oboch strán na horúcom tuku. Preložíme ich do kastróla. Posypeme ich soľou, mletým čiernym korením a koriandrom. Na tom istom tuku opražíme zemiaky pokrájané na štvrtky. Opečené zemiaky dáme na kuracie mäso a posypeme ich soľou, mletým čiernym korením a koriandrom. Na tom istom tuku opražíme aj karfiol rozobraný na ružičky, preložíme na zemiaky, posypeme soľou, mletým čiernym korením a koriandrom. Kocku bujónu rozpustíme v asi 1 dl vody a vylejeme na karfiol, zemiaky a mäso. Podlejeme vínom, prikryjeme a dusíme pokým mäso nezmäkne. Nakoniec polejeme jogurtom a posypeme pokrájaným čerstvým koriandrom. Zľahka premiešame a podávame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 759
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

760

Podobné recepty:
  • Zapekaný pór s ryžou

    Zapekaný pór s ryžou

  • Papriková nátierka

    Papriková nátierka

  • Kelové karbonátky II

    Kelové karbonátky II

kuk