Papriky plnené baklažánom
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 4 veľké červené papriky, 1 veľký baklažán, 4 vrchovaté lyžice pokrájaného kôpru, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, soľ.
Postup
Krok 1
Celý baklažán položíme na pekáč a upečieme. Upečený pozdĺžne prekrojíme, vyberieme dužinu, ktorú premiešame so soľou, kôprom pokrájaným cesnakom, olejom a mixérom vymiešame. Papriky prekrojíme pozdĺžne na polovice, zbavíme jadrovníkov, potrieme ich olejom, poukladáme na pekáč a pečieme až uvidíme, že sa na nich vytvárajú hnedé škvrny. Do upečených paprík dáme baklažánovú zmes, vložíme do rúry a pečieme asi 10 minút.