Ružičkový kel na vestválsky spôsob

1970-01-01

Ingrediencie

  • 1 kg ružičkového kelu, 200 g údenej klobásy, 2 lyžice masla, polohrubú múku, 1,25 dl mlieka, 1 vajce, 50 g strúhaného ementálu, cukor, soľ, strúhaný muškátový oriešok, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Očistené guľôčky kelu narežeme do kríža a varíme ich, prikryté, v osolenej vode asi 15 minút. Klobásu pokrájame na kolieska. Uvarený kel scedíme, pričom si odložíme 1,25 dl vody, v ktorom sa varil. Na masle speníme múku a do zásmažky postupne pridávame mlieko a za stáleho miešania varíme asi 5 minút. Do odstavenej omáčky primiešame cukor, muškátový oriešok, soľ a vajce. Ružičky kelu a kolieska klobásy naukladáme do pekáča, zalejeme omáčkou, posypeme syrom a petržlenovou vňaťou a s kúskami masla na povrchu zapekáme asi 15 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 927
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

928

Podobné recepty:
  • Zemiaková roláda

    Zemiaková roláda

  • Prekladané zemiaky

    Prekladané zemiaky

  • Golubcy - Sarma

    Golubcy - Sarma

kuk