Zapečený fenikel (príloha)
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy , Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 2 cibule feniklu s vňaťou, panenský olivový olej, 3 až 4 strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky soli, štipku mletého čierneho korenia, 60 g masla, 2 dl bieleho vermútu.
Postup
Krok 1
Cibule feniklu pokrájame na asi 1 cm hrubé plátky a dáme na olivovým olejom vymastený pekáč. Nadrobno pokrájame malé množstvo feniklovej vňate a posypeme ňou pokrájaný fenikel. Všetko posypeme nadrobno pokrájaným cesnakom, soľou, mletým čiernym korením a premiešame. Navrch poukladáme plátky masla a zalejeme vermútom. Papier na pečenie vo veľkosti pekáča namočíme vo vode, vyžmýkame a prikryjeme pekáč. Okraje papiera zasunieme medzi suroviny a steny pekáča. Pečieme pri teplote 220 stupňov Celzia 30 až 40 minút.