Zapečený fenikel (príloha)

1970-01-01

Ingrediencie

  • 2 cibule feniklu s vňaťou, panenský olivový olej, 3 až 4 strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky soli, štipku mletého čierneho korenia, 60 g masla, 2 dl bieleho vermútu.

Postup

Krok 1

Cibule feniklu pokrájame na asi 1 cm hrubé plátky a dáme na olivovým olejom vymastený pekáč. Nadrobno pokrájame malé množstvo feniklovej vňate a posypeme ňou pokrájaný fenikel. Všetko posypeme nadrobno pokrájaným cesnakom, soľou, mletým čiernym korením a premiešame. Navrch poukladáme plátky masla a zalejeme vermútom. Papier na pečenie vo veľkosti pekáča namočíme vo vode, vyžmýkame a prikryjeme pekáč. Okraje papiera zasunieme medzi suroviny a steny pekáča. Pečieme pri teplote 220 stupňov Celzia 30 až 40 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1384
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1385

Podobné recepty:
  • Zemiakovo artičokový šalát

    Zemiakovo artičokový šalát

  • Jemné fašírky s ryžou /vhodné pri ARTRÓZE kĺbov/

    Jemné fašírky s ryžou /vhodné pri ARTRÓZE kĺbov/

  • Thajská špecialita

    Thajská špecialita

kuk