Pabellón (Venezuela)

1970-01-01

Ingrediencie

  • 0,5 kg čiernej fazule, 1 pór, 1 väčšiu cibuľu, 1 zelenú papriku, 1 červenú papriku, 2 strúčiky cesnaku, 3 konzervované rajčiny (ošúpané), soľ, 1 pór, 1 cibuľku s vňaťou, mleté čierne korenie, drvenú rascu, 1 klobásu, 1 menšie údené koleno, 1 kg odblaneného hovädzieho mäsa, 1 mäsový bujón, 1 lyžicu kapár, 1 lyžicu cukru, 1 lyžicu vínneho octu, 4 banány.

Postup

Krok 1

Fazuľu (vopred namočenú) dáme variť do 1,5 litra vody. Na panvici zohrejeme olej, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, na rezance pokrájanú papriku, na kolieska pokrájaný pór a cibuľku s vňaťou, korenie, rascu, soľ, konzervované rajčiny, celé, prípadne prekrojené strúčiky cesnaku a všetko, za občasného pomiešania, dusíme. Keď začne voda s fazuľou vrieť pridáme soľ a varíme. Na oleji osmažíme na kocky pokrájanú klobásu a mäso (aj s kožou) z údeného kolena a pridáme k variacej sa fazuli. Varíme do zmäknutia fazule. Keď je fazuľa mäkká, pridáme časť osmaženej zeleniny, premiešame a odstavíme. Fazuľa by už nemala obsahovať veľa tekutiny. Do vody vložíme hovädzie mäso, kocku bujónu, kapary, cukor, ocot. Uvarené hovädzie mäso vyberieme, necháme vychladnúť a natrháme na vlákna. Vlákna mäsa zmiešame s druhou časťou osmaženej zeleniny. Podľa potreby pridáme vývar z mäsa. Banány prekrojíme na polovice a ešte raz pozdĺžne na polovice a opražíme ich na oleji. Jednotlivé porcie tvoríme tak, že na veľký tanier dáme fazuľu, hovädzie mäso, opražené banány a kôpku ryže.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1083
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1084

Podobné recepty:
  • Suang - si (šťastie)

    Suang - si (šťastie)

  • Polievka z krabov na thajský spôsob

    Polievka z krabov na thajský spôsob

  • Čorba na moldavský spôsob

    Čorba na moldavský spôsob

kuk