Segedínska kotleta
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 4 väčšie kotlety, masť, 500 g kyslej kapusty, 1/2 l kyslej smotany, 1 veľkú cibuľu, 1 lyžičku mletej červenej papriky, mletú rascu, 3 strúčiky cesnaku, soľ.
Postup
Krok 1
Kotlety mierne naklepeme, osolíme a opečieme ich na horúcom tuku z oboch strán. Na tom istom tuku krátko osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, primiešame mletú červenú papriku, premiešame, na cibuľu poukladáme opečene kotlety, podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme. Keď je mäso polomäkké, pridáme rascu, prelisovaný cesnak, kapustu, prikryjeme a dodusíme. Keď je mäso mäkké, primiešame smotanu.