Syrová roláda
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Ingrediencie
- 400 g tvrdého syra (Eidam), 200 g šunky, 250 g masla, 4 tavené syry, 3 sterilizované uhorky, 1 konzervu tresčej pečene, 2 na tvrdo uvarené vajcia.
Postup
Krok 1
Celý kus syra vložíme do mikroténového vrecúška, na vrecúšku uviažeme uzol a ponoríme do vriacej vody. Varíme pokým sa syr nezostane úplne mäkký. 4 plátky šunky si odložíme a ostatnú pokrájame na štvorčeky. Uhorky pokrájame na kolieska asi 5 mm hrubé. Vajcia pokrájame na kocky. Zmäknuté maslo vymiešame s taveným syrom a do zmesi primiešame uhorky, pokrájanú šunku a uhorky. Zmäknutý tvrdý syr vyberiem z vrecúška, položíme na alobal a vyvaľkáme na plát hrubý menej ako 5 mm. Na plát syra navrstvíme plnku. Pomocou alobalu vytvoríme roládu. Na roládu poukladáme odložené plátky šunky, roládu zabalíme do alobalu a dáme do chladničky stuhnúť. Stuhnutú roládu krájame na plátky.