Francúzska ryža
2018-02-15- komentárov
- Kategórie: Studená kuchyňa, údeniny , Iné , Z pekáča Jula Viršíka , 1996
- Kuchyňa: Francúzska
Popis
Francúzska ryža
Ingrediencie
- 3 dl ryže
- niekoľko plátkov oravskej slaniny
- 3 ks vajcia uvarené natvrdo alebo hovädzie mäso podusené na cibuľke
- prípadne hovädzie mäso vo vlastnej šťave
- cibuľu
- olej
Postup
Krok 1
Ryžu opražíme na oleji (3 až 4 minúty), zalejeme ju 4,5 dl vody a dusíme. Nie celkom udusenú ryžu odstavíme. Plech vyložíme plátkami oravskej slaniny, na ne navrstvíme polovicu ryže, ďalej navrstvíme polovicu uduseného mäsa so šťavou, resp. polovicu mäsa z konzervy, posypeme nadrobno pokrájanou cibuľou, prelisovanými vajciami, navrstvíme druhú ryže, polovicu mäsa a vložíme do rúry. Zapekáme asi 30 minút.