Lasagne s dvojakou plnkou
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Cestoviny, pizza , Iné
Ingrediencie
- 200 g lasagne, 2 vajcia, 1 dl mlieka, 2 lyžice vlašských orechov, soľ, mleté čierne korenie. Prvá plnka: listy mangoldu, listy žihľavy, 100 g tvrdého syra, cibuľu, maslo, vývar, soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech. Druhá plnka: 300 g mletého mäsa, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, olej, soľ, oregano.
Postup
Krok 1
V slanej vode uvaríme cestoviny. Na panvici speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, posypeme zmesou na hrubo pokrájaného mangoldu a žihľavy, podlejeme tromi lyžicami vývaru, osolíme, okoreníme a krátko podusíme. Pridáme na kocky pokrájaný syr, premiešame a stiahneme zo sporáka. Na druhej panvici krátko osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak, pridáme mäso, oregano, osolíme a za stáleho miešania podusíme. Stiahneme z ohňa a do vychladnutej zmesi primiešame vajcia. Na vymastený pekáčik poukladáme plátky cestovín, rozotrieme prvú plnku, zakryjeme plátkami cestovín, rozotrieme druhú plnku a opäť cestoviny. Všetko zalejeme vajciami rozmiešanými s mliekom, osolíme a okoreníme. Posypeme na drobo pokrájanými orechmi a upečieme.