Záhorácky guláš
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 400 g bravčového pliecka, 50 g masti, 3 cibule, 2 lyžičky mleté červenej papriky, lyžicu sušených húb, soľ, vodu nebo vývar, 400 g hlávkovej kapusty, cukor, hladkú múku, 2 dl smotany.
Postup
Krok 1
Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso pokrájané na väčšie kúsky a spolu osmažíme. Vmiešame papriku, krátko osmažíme, pridáme posekané, vopred namočené huby, osolíme, podlejeme vývarom a dusíme takmer do mäkka. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, osmažíme, zalejeme vodou a rozmiešame. Kapustu pokrájame na štvorčeky, so štipkou cukru vmiešame do gulášu, všetko dodusíme do mäkka a zjemníme smotanou.