Záhorácky guláš

1970-01-01

Ingrediencie

  • 400 g bravčového pliecka, 50 g masti, 3 cibule, 2 lyžičky mleté červenej papriky, lyžicu sušených húb, soľ, vodu nebo vývar, 400 g hlávkovej kapusty, cukor, hladkú múku, 2 dl smotany.

Postup

Krok 1

Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso pokrájané na väčšie kúsky a spolu osmažíme. Vmiešame papriku, krátko osmažíme, pridáme posekané, vopred namočené huby, osolíme, podlejeme vývarom a dusíme takmer do mäkka. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, osmažíme, zalejeme vodou a rozmiešame. Kapustu pokrájame na štvorčeky, so štipkou cukru vmiešame do gulášu, všetko dodusíme do mäkka a zjemníme smotanou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1540
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1541

Podobné recepty:
  • Mäso s arašidovou omáčkou

    Mäso s arašidovou omáčkou

  • Baranie rebierko na spôsob Cyrano

    Baranie rebierko na spôsob Cyrano

  • Plnené hovädzie mäso

    Plnené hovädzie mäso

kuk