Bravčová pečienka pre diabetikov
2015-12-10- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 400 g bravčovej krkovičky
- trochu soľ
- trochu rascu
- 800 g zemiakov
- 30 g hrubej múky
- 1 ks vajce
- trochu kyslú kapustu
- 20 g masti
- 20 g cibule
- 200 g surovách zemiakov
- trochu cukor alebo umelé sladidlo.
Postup
Krok 1
Bravčové mäso opečieme na sucho (bez tuku) zo všetkých strán. Osolíme, posypeme rascou, podlejeme vodou a upečieme do mäkka. Uvarené zemiaky ošúpeme, postrúhame, osolíme, pridáme vajce a podľa potreby zahustíme múkou. Sformujeme valec, ktorý varíme v osolenej vode asi 20 minút. Kyslá kapusta: osolenú a rascou posypanú kapustu dusíme takmer do mäkka. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, prípadne osmažíme do zlatista. Pridáme ku kapuste spolu s postrúhanými zemiakmi a spolu podusíme. Dochutíme cukrom alebo umelým sladidlom.