Plnený závin

2015-09-29

Ingrediencie

  • 250 g bravčového mäsa z pliecka, 250 g hovädzieho mäsa, 2 vajcia, 2 žemle, mleté čierne korenie, majorán, 60 g masti, 1 cibuľu, strúhanku, 2 natvrdo uvarené vajcia, 2 sladkokyslé uhorky.

Postup

Krok 1

Mäso umyjeme, pokrájame na menšie kúsky a zomelieme. Pridáme vajcia, vo vode namočené vytlačené žemle, mleté čierne korenie, majorán, polovicu masti, nadrobno posekanú cibuľu a zamiešame. Na doske posypanej strúhankou vytvarujeme z mäsa obdĺžnik. Do stredu dáme uvarené vajcia, uhorky, ktoré rozkrojíme na polovice. Mäso skrútime do valčeka a dáme na vymastený plech. Podlejeme zvyškom rozpustenej masti a vývarom. Pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 45 až 50 minút. Podávame so zemiakovou kašou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1025
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1026

Podobné recepty:
  • Pečeňová pochúťka

    Pečeňová pochúťka

  • Balkánska kapusta

    Balkánska kapusta

  • Kapustné listy plnené mäsom

    Kapustné listy plnené mäsom

kuk