Kurča s plnkou pre diabetickú diétu
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1 kurča, 1 staršie pečivo, mlieko, 1 vajce, 40 g póru, 40 g kapie, soľ, muškátový oriešok, 40 g hydinovej pečene. Šalát: 800 g mrkvy, citrónovú šťavu, cukor, umelé sladidlo, chren.
Postup
Krok 1
Pečivo pokrájame na kocky, zvlhčíme mliekom, pridáme vajce, soľ, muškátový oriešok a premiešame. Pór, pečeň a kapiu pokrájame na rezančeky a pridáme k plnke. Kurča osolíme a naplníme plnkou. Vložíme do pekáča, podlejeme vodou a pečieme vo vyhriatej rúre. Podávame varené zemiaky a mrkvový šalát s chrenom. Mrkvu najemno postrúhame, pridáme citrónovú šťavu, cukor alebo umelé sladidlo. Najemno postrúhané chren alebo zmiešame s mrkvou, alebo použijeme ako ozdobu, pridaním do stredu porcie postrúhanej mrkvy.