Smotanové zemiaky z mäsom

1970-01-01

Ingrediencie

  • 4 kuracie prsia, 150 g údeného bravčového bôčika, 900 g zemiakov, 4 dl smotany na šľahanie, 6 strúčikov cesnaku, soľ, drvené čierne korenie, maslo na vymastenie nádoby, olej 200 g postrúhaného Eidamu.

Postup

Krok 1

Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečiem na horúcom tuku z oboch strán. Zemiaky nakrájame na tenké plátky. Pekáč vymastíme maslom a na dno poukladáme prvú vrstvu zemiakov. Na zemiaky dáme opečené mäso zabalené do plátkov údeného bôčika a zakryjeme druhou vrstvou zemiakov. Smotanu ochutíme soľou, drveným korením, prelisovaným cesnakom a zalejeme zemiaky. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov Celzia asi 20 minút. Posypeme syrom a dopečieme do zlatista.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 840
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

841

Podobné recepty:
  • Prekladaná kapusta II

    Prekladaná kapusta II

  • Zemiakový koláč

    Zemiakový koláč

  • Studené plnené papriky

    Studené plnené papriky

kuk