Smotanové zemiaky z mäsom
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zemiaky s mäsom
Ingrediencie
- 4 kuracie prsia, 150 g údeného bravčového bôčika, 900 g zemiakov, 4 dl smotany na šľahanie, 6 strúčikov cesnaku, soľ, drvené čierne korenie, maslo na vymastenie nádoby, olej 200 g postrúhaného Eidamu.
Postup
Krok 1
Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečiem na horúcom tuku z oboch strán. Zemiaky nakrájame na tenké plátky. Pekáč vymastíme maslom a na dno poukladáme prvú vrstvu zemiakov. Na zemiaky dáme opečené mäso zabalené do plátkov údeného bôčika a zakryjeme druhou vrstvou zemiakov. Smotanu ochutíme soľou, drveným korením, prelisovaným cesnakom a zalejeme zemiaky. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov Celzia asi 20 minút. Posypeme syrom a dopečieme do zlatista.