Zapečené lasagne
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 400 g mletého hovädzieho mäsa, 4 strúčiky cesnaku, oregano, olej, 1 l rajčinovej šťavy, 3 veľké cibule, 1 vrecúško zmesi na prípravu bolonských špagiet, 1 lyžičku worcestrovej omáčky, 2 krabice lasagne, 50 g tvrdého syra (Eidam), 3 lyžice hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ, 1/2 l mlieka, 50 g tuku.
Postup
Krok 1
Rajčinovú šťavu dáme variť. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme do rajčinovej šťavy a varíme ďalej. Na tej istej panvici osmažíme mleté mäso, pridáme prelisovaný cesnak, oregano a chvíľu dusíme. Aj mäso pridáme do rajčinovej šťavy, pridáme worcester a varíme asi 20 minút. Pridáme obsah vrecúška na prípravu bolonských špagiet, premiešame, krátko povaríme a odstavíme. Z tuku a múky pripravíme svetlú zásmažku, pridáme mlieko, soľ, korenie, premiešame a povaríme. Pridáme na hrubo postrúhaný syr, miešame pokým sa syr roztopí a odstavíme. Do pekáča dáme vrstvu mäsovej zmesi, prikryjeme ju plátkami neuvarených cestovín. Na plátky cestovín dáme vrstvu syrovej omáčky, plátky cestovín. Takto môžeme vytvoriť prípadne i viac vrstiev. Navrch dáme syrovú omáčku, ktorú môžeme posypať strúhaným syrom. Pečieme pri teplote 160 stupňov Celzia asi 40 minút. Podávame so šalátom z čerstvej zeleniny.