Reďkovková polievka
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 100 g hovädzieho mäsa, 1,5 l mäsového vývaru, 120 g reďkoviek, 1 mrkvu, petržlenovú vňať, 1,5 lyžice hrubej múky, 1/2 vajca, 1 lyžicu rajčinového pretlaku, soľ, muškátový kvet, 1 lyžičku masla.
Postup
Krok 1
Hovädzie mäso uvaríme do mäkka. Zvlášť uvaríme mrkvu. Mrkvu a mäso pokrájame na malé kocky. Reďkovky nakrájame na plátky, podusíme na masle, vložíme do vývaru a krátko povaríme. Dochutíme soľou a muškátovým kvetom. Do každej porcie vložíme pred podávaním mäso, mrkvu a uvarených rezancov. Rezance: Z múky, vajca, 1 lyžice vody a rajčinového pretlaku vypracujeme rezancové cesto. Necháme krátko odležať, rozvaľkáme na veľmi tenký plát, ktorý nakrájame na asi 5 cm široké pásy. Necháme mierne oschnúť. Nakrájam tenké rezance, ktoré uvaríme v osolenej vode.