Roštenka s vínovou omáčkou

1970-01-01

Ingrediencie

  • 600 g roštenky, olivový olej, 1 lyžicu celého čierneho korenia. Omáčka: 0,5 l suchého červeného vína, 3 šalotky, 2 strúčiky cesnaku, 2 citróny, 1 kocku bujónu, 125 g masla, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Víno privedieme do varu, vložíme nadrobno pokrájanú šalotku a pomaly varíme. Pridáme maslo a varíme ďalej. Pridáme citrónovú šťavu, soľ a pomaly varíme do mierneho zhustnutia. Po dovarení pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať. Odblanenú roštenku prekrojíme na polovice, päsťou naklepeme, polejem ich olivovým olejom, posypeme na hrubo rozdrveným korením, posolíme ich, uložíme na gril a zo všetkých strán grilujeme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 873
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

874

Podobné recepty:
  • Bravčové rezne s hruškami

    Bravčové rezne s hruškami

  • Marináda pre grilovanie

    Marináda pre grilovanie

  • Ragú á la Bolognese

    Ragú á la Bolognese

kuk