Plnená bravčová panenka
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 300 g bravčovej panenky, 250 g špenátu, špargľu, 2 stredne veľké mrkvy, bylinky (kôpor, petržlenovú vňať, rozmarín), maslo, korenie, soľ, bujón (z kocky).
Postup
Krok 1
Špenát udusíme na troche tuku. Pridáme k nemu prelisovaný cesnak a odstavíme. Z panenky vytvoríme plát, ktorý na tenko vyklepeme. Plát mäsa osolíme a okoreníme. Navrstvíme naň udusený špenát, posypeme bylinkami, navrstvíme postrúhanú mrkvu a zviniem do rolády. Roládu previažme motúzikom alebo spevníme ihlicami. Roládu opražíme na masle a preložíme na pekáč. Podlejeme vývarom a prikrytú alobalom pečieme asi 15 minút. Alobal odstránime, podľa potreby odlejeme a pečieme ďalších 30 minút. Ako prílohu podávame špargľu