Plnené jahňacie mäso
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- Jahňacie stehno, 1 lyžicu masla, soľ. Plnka: 3 vajcia, 3 rožky, 2,5 dl mlieka, 2 lyžice masla, zelenú petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Plnka: maslo roztopíme, vlejeme do mlieka so žĺtkami. Zalejeme pokrájané rožky. Osolíme a necháme krátko postáť. Po chvíli rožky otočíme, aby sa rovnomerne namočili. Zľahka pridáme sneh z bielkov a primiešame pokrájanú petržlenovú vňať. Z mäsa si pripravíme plát, ktorý prehneme a urobíme z neho vrecko, ktoré naplníme plnkou a zašijeme. Naplnené mäso položíme na zohriaté maslo plnkou hore. Keď plnka stuhne, mäso otočíme a pečieme. Počas pečenia podľa potreby podlievame. Ku koncu pečenia otočíme a dopečieme.