Plnené jahňacie mäso

1970-01-01

Ingrediencie

  • Jahňacie stehno, 1 lyžicu masla, soľ. Plnka: 3 vajcia, 3 rožky, 2,5 dl mlieka, 2 lyžice masla, zelenú petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Plnka: maslo roztopíme, vlejeme do mlieka so žĺtkami. Zalejeme pokrájané rožky. Osolíme a necháme krátko postáť. Po chvíli rožky otočíme, aby sa rovnomerne namočili. Zľahka pridáme sneh z bielkov a primiešame pokrájanú petržlenovú vňať. Z mäsa si pripravíme plát, ktorý prehneme a urobíme z neho vrecko, ktoré naplníme plnkou a zašijeme. Naplnené mäso položíme na zohriaté maslo plnkou hore. Keď plnka stuhne, mäso otočíme a pečieme. Počas pečenia podľa potreby podlievame. Ku koncu pečenia otočíme a dopečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1295
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1296

Podobné recepty:
  • Bravčové chvosty na pive

    Bravčové chvosty na pive

  • Baranie obličky na uhorský spôsob

    Baranie obličky na uhorský spôsob

  • Cigánska roštenka

    Cigánska roštenka

kuk