Šalát z darov mora
1970-01-01Ingrediencie
- 500 g morských živočíchov, 125 g masla, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 6 nepoškodených zemiakov, 3 rajčiny, 3 strúčiky cesnaku.
Postup
Krok 1
Zemiaky uvaríme v šupke v poriadne osolenej vode (200 g soli). Z alobalu vytvarujeme tri misky, ktoré vložíme do pekáča. Morské živočíchy sparíme, precedíme a vysypeme do jednej z misiek. Posypeme petržlenovou vňaťou, osolíme a na vrch poukladáme maslo. Do druhej z misiek dáme 3 rajčiny a do tretej uvarené zemiaky, na šupke ktorých uschla soľ. Pekáč vložíme do grilu a grilujeme asi 15 minút. Na každý tanier dáme dva zemiaky, 1 rajčinu a 1/3 morských živočíchov aj s maslovou šťavou.