Falošný guláš
2018-01-15- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Falošný guláš. Pred podávaním môžeme posypať postrúhaným syrom.
Ingrediencie
- 500 g zemiakov
- 500 g mrkvy
- soľ
- mleté biele korenie
- 400 g mäkkej salámy
- 4 ks cibule
- 2 lyžica oleja
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 lyžica rajčinového pretlaku
- 2 dl sladkej smotany
- 0,75 l zeleninového vývaru
- petržlenovú vňať
- 100 g tvrdého syra
Postup
Krok 1
Zemiaky a mrkvu očistíme. Zemiaky pokrájame na kocky, mrkvu na kolieska a spolu varíme asi 10 minút v osolenej vode. Salámu ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme do rajnice s olejom popražiť. Pridáme na pásiky pokrájané cibule, ešte popražíme, primiešame rajčinový pretlak, zaprášime múkou a krátko podusíme. Zmes zmiešame so zemiakmi a mrkvou. Zalejeme vývarom, smotanou, dobre premiešame a chvíľu dusíme. Guláš dochutíme soľou a korením a nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať. Pred podávaním môžeme posypať postrúhaným syrom.