Mäsové gule

1970-01-01

Ingrediencie

  • 4 kuracie prsia, 200 g plesňového syra, 2 nožičky klobásy, 4 plátky údeného bravčového bôčika, 100 g masla, 4 vajcia, petržlenovú vňať, múku, vajcia a strúhanku na obaľovanie, olej na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Vajcia uvaríme na tvrdo. Rezne na plocho narežeme aby sme ich zväčšili, cez fóliu ich naklepeme. Plesňový syr vymiešame z maslom a rozdelíme na 4 časti. Každý rezeň natrieme vymiešaným syrom. Nemusíme ho dať na celú plochu, skôr v hrubšej vrstve. Na syr položíme dve polovice vajca, pozdĺžne za sebou, z oboch strán dáme časť klobásy pozdĺžne prekrojenej na štvrtiny, plátok údeného bôčika. Protiľahlé okraje mäsa preložíme navrch, postláčame a spojíme špáradlom alebo ihlicou. Obalíme v múke, vajci a v strúhanke. Vypražíme vo veľkom množstve oleja. Podávame s opečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Studené môžeme nakrájať na misu a podávame s chrenom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1053
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1054

Podobné recepty:
  • Grilovaná živánska na ražni

    Grilovaná živánska na ražni

  • Zemiakovo-mäsové fašírky

    Zemiakovo-mäsové fašírky

  • Bravčové karé plnené gaštanovou plnkou

    Bravčové karé plnené gaštanovou plnkou

kuk