Polievka šči (Rusko)

1970-01-01

Ingrediencie

  • 150 g vareného hovädzieho mäsa, 250 g kapusty, 1 cibuľu, 1 pór, 3 rajčiny, zeler, mrkvu, 10 g masla, 10 g hladkej múky, 0,5 l vývaru, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, viazaničku kôpru.

Postup

Krok 1

Na plátky pokrájanú mrkvu, zeler, cibuľu a pór vložíme do vriaceho vývaru, pridáme koreniny a na slabom ohni varíme asi 10 minút. Vývar precedíme, do vývaru dáme späť zeleninu, pokrájanú kapustu, ošúpané a na plátky pokrájané rajčiny a varíme asi 5 minút. Polievku zahustíme zásmažkou z masla a múky a krátko povaríme. Hovädzie mäso pokrájame na kocky, vložíme do polievky, povaríme, podľa potreby prisolíme, pridáme nadrobno pokrájaný kôpor a odstavíme z ohňa.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1176
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1177

Podobné recepty:
  • Provensálska zeleninová polievka

    Provensálska zeleninová polievka

  • Gaštanová polievka

    Gaštanová polievka

  • Fazuľová polievka Jókai

    Fazuľová polievka Jókai

kuk