Liptovské plnené tašky

1970-01-01

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov, 250 g hrubej múky, 50 g pšeničnej krupice, 1 žĺtok, 50 g masla, soľ, 100 g hladkej múky na vypracovanie cesta. Plnka: 350 g bryndze, 1 žĺtok, mleté čierne korenie, kôpor alebo pažítku, soľ.

Postup

Krok 1

Zemiaky uvaríme v šupke. V miske rozmiešame bryndzu, žĺtok, pridáme korenie, kôpor alebo pažítku a soľ. Uvarené zemiaky ošúpeme, pretlačíme alebo zomelieme, pridáme 1 žĺtok, soľ, krupicu, maslo a hrubú múku a vypracujeme cesto. Na hladkej múke ho rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a povykrajujeme z neho kolieska alebo štvorce s rozmerom asi 5 cm. Na každý kúsok cesta dáme plnku, cesto preložíme a okraje popritláčame. Takto pripravené tašky varíme v osolenej vode asi 15 minút. Hotové ich prelejeme smotanou, opečenou slaninou, alebo posypeme strúhankou opraženou na masle.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1274
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1275

Podobné recepty:
  • Zapečený ovčí syr

    Zapečený ovčí syr

  • Kolienka s brokolicou a gorgonzolou

    Kolienka s brokolicou a gorgonzolou

  • Zapekaná fazuľa s vínom

    Zapekaná fazuľa s vínom

kuk