Hustá rybia polievka (Francúzsko)

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg bielej morskej ryby (treska, úhor), 1 až 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 600 g rajčín, mletú štipľavú papriku, mletý šafran, viazaničku materinej dúšky, bobkový list, petržlenovú vňať, 0,5 dl koňaku, 6 lyžíc olivového oleja, 8 plátkov francúzskeho chleba, postrúhaný ovčí syr, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi. Na omáčku Roi: 4 strúčiky cesnaku, 2 žĺtky, 1 lyžičku mletej štipľavej papriky, mletý šafran, soľ, 2,5 dl olivového oleja.

Postup

Krok 1

Rybu pokrájame na kúsky, posolíme ich a opečieme na horúcom olivovom oleji. Rybu odložíme do predhriatého hrnca. Na tom istom oleji opečieme cibuľu pokrájanú na kolieska a roztlačený cesnak. Pridáme koňak a všetko nalejeme na ryby. Hrniec dáme na mierny plameň a pridáme asi 1,5 l vody. Pridáme ošúpané a pokrájané rajčiny, viazaničku bobkového listu, materinej dúšky a petržlenu, trochu soli a lyžičku zeleninovej koreniacej zmesi. Necháme variť asi 1 hodinu. Plátky chleba opečieme. Omáčku Roi pripravíme zo žĺtka, cesnaku, soli, olivového oleja, šafranu a mletej štipľavej papriky. Necháme vychladiť. Keď je ryba uvarená vyberieme viazaničku byliniek, rybu vykostíme a spolu so zeleninou prepasírujeme, vrátime späť do hrnca. Pridáme soľ a štipľavú papriku. K polievke podávame po dva plátky opečeného chleba potretého studenou omáčkou Roi a posypaného tromi lyžičkami postrúhaného syra.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1038
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1039

Podobné recepty:
  • Staročeský šalát z kapra

    Staročeský šalát z kapra

  • Jednoduché thajské rezance (Pad Thai)

    Jednoduché thajské rezance (Pad Thai)

  • Kubánska polievka z kukurice

    Kubánska polievka z kukurice

kuk